Az Államalapítás margójára

 2008.08.22. 17:39

Megünnepeltük az Államalapítást 2 nappal ezelőtt, ezúttal Szűz Mária figyelmeztetése az égből elmaradt. Megszereztük a sokadik aranyunkat az olimpián. A tisztavatáson a Hősök terén felesküdtek a Szent Koronára leendő tisztjeink, egy csodálatos Fekete Sereg zászló-másolatot láthattak az érdeklődők ugyanott,  magas állami kitüntetésben részesítették Dr. Papp Lajost, Dr. Csókay Andrást, kimagasló munkásságukért szintén kitüntették Molnár V. Józsefet, Pap Gábort, Szántai Lajost, poszthumusz kitüntették az összmagyarságért tett törekvéseiért és óriási irodalmi munkásságáért Wass Albertet, a nap záróeseménye pedig igazán szívet melengető volt, ekkor hangzott el ugyanis az, hogy az államalapítás végett bocsánatot kértek tőlünk a csehek, amiért 1920-ban meg előtte tevőleges részt vállaltak a Szent Istváni Magyarország egy részének megszállásában és kitépésében testéből. Aztán felébredtem.....

Megszereztük az első aranyunkat Pekingben...az elsőt... Tényleg nem volt Szent Korona a tisztavatáson, Gusztos úr biztosan hajnalig pezsgőzött olyan alakokkal, akikkel azért kell koccintani mert pohár van a kezünkben...aki érti, érti, aki nem, nem... Meggyalázták szó szoros értelemben Mátyás királyunk Fekete Seregének zászlaját arra hivatkozva, hogy a Corvinából másolták ki a mintát és azon ilyen volt a színe....elképesztő...(még az állampolgárságát is megvonnám azoknak akik ebben részt vettek!) A fentebb felsorolt igaz magyar emberek semmilyen elismerést nem kaptak, helyette megint kitüntetés eső zúdult a volt rendszer kiszolgálóinak mellére... Bocsánatot kértünk a csehektől 1968-ért...tőlünk ki fog végre valamikor bocsánatot kérni? Megértem az effajta bocsánatkérő politikának mindenféle gesztus értékét...de már megint csak mi kérünk? Tőlünk sosem senki? Micsoda gerinctelen nemzetnek hatunk így kifelé, aki csak hajlong és a rosszakaróival dörgölőzne? Tényleg az a cél, hogy itt semmilyen magyar vonatkozású dolog, esemény, ünnep, jelkép ne legyen? Adjuk oda az egész megmaradt országot a körülöttünk lévő, belőlünk létrejött fantomállamoknak? Aztán szüntessük be a jelképeinket, beszéljünk angolul(vagy más nyelven...), de inkább húzzunk innen el? Elnézést kérek mindenkitől, de ami most van itthon, ehhez nincsen a normális érzésű embernek gusztusa... Ezt tényleg csak radikális eszközökkel lehet orvosolni.

És AVUS kommentjére reagálva: nem, nem szar érzés ez, hogy ennyire számítanak rám. Olvastam én is a felhívásukat, sőt még néhány bejegyzéssel ezelőtt írtam is erről a témáról ha jól emlékszem. Én most úgy gondolom, hogy ott leszek. És úgy gondolom, hogy végre valamit tényleg tennünk kéne hazánkért, azért a hazáért amelyben mindannyian élünk. Együtt. MAGYARORSZÁGÉRT. Neked is avus. És nekem is. Mindannyiunknak. EGYÜTT. Ezt gondolom.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarmeleg.blog.hu/api/trackback/id/tr75628083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása